keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Loppuviikko/ End of the week

19.5.- 21.5.2016

Torstaina olin hälytyskeskuksessa. Minulla oli todella mukava työkaveri siellä, joimme aamusta kahvit ja aloitimme aamun rennosti. Mielestäni oli outoa, että he keittivät kahvia turkkilaisella tavalla, mutta se oli yllättävän hyvää. Työpäiväni päättyi kolmelta ja menin töiden jälkeen käymään entisessä työpaikassani sanomassa vielä moikat entisille työkavereille.

Perjantaina olin isommassa käräjäoikeudessa. Siellä vartijat eivät puhuneet melkein ollenkaan englantia, joten kommunikointi oli hieman haastavaa, mutta onneksi se kuitenkin onnistui. Mies, joka työskenteli myös toisessa käräjäoikeudessa niin hän tarjosi minulle kahvin ja jäätelön, koska oli minun vika päivä. Töiden jälkeen menin vielä toimistolle sanomaan moikat, kiittämään ja hästelemään. Minulla oli perjantaina paljon tekemistä.
Kävimme vielä Zni toimistolla keskustelemassa koko harjoittelusta sekä hakemassa tarvittavia papereita.Lähdin vielä tekemään viimeiset ostokset ja näin työkaverini illalla. Tuli myös tirautettua pari kyyneltä.

Lauantaina oli lähtö. Heräsin aikaisin ja laitoin viimeiset tavarat kasaan. Minulla meinasi iskeä jo epätoivo, kun en saanut matkalaukkua kiinni. Jouduin hieman järjestelemään tavaroita erilailla, mutta oli se yksi operaatio. Lähdimme kohti Grazia hieman ennen yhtä, josta meidän lentomme lähti kahden jälkeen.
Minulla oli hieman ongelmia matkalaukun kanssa, sillä se paino 10 kiloa yli sallitun rajan, mutta sain hoidettua asian ja lähdimme matkaan. Oli todella outoa tulla takaisin.
Lensimme Graz:ista Frankfurtiin ja sieltä Suomeen. Olimme perillä sunnuntain puolella, kello oli noin puoli yksi silloin. Siellä minulla oli perhe odottamassa ja lähdimme sitten kotia kohti. Olisin kyllä mielelläni voinut jäädä Sloveniaan.

Alkuviikko/ Start of the week

16.5.- 18.5.2016

Maanantaina olin rahankuljettajan mukana. Aamulla joimme kahvit hälytyskeskuksessa ja näin taas eri vartijan keskustelimme paljon mitä kannattaa tulevaisuudessa tehdä ja minkälaista vartijan työ on. Kävimme lääketieteellisessä yliopistossa, minne minä jäin tunniksi toisen vartijan kanssa. Sen jälkeen vartija haki minut ja kävimme hakemassa rahaa ja kuljetimme ne. 

Tiistaina olin pienemmässä käräjäoikeudessa. Siellä oli avainten luovutusta ja turvatarkastusta. Näin myös poliisien kanssa vankilasta tulevia ihmisiä, mikä oli mielestäni jännittävää. 

Keskiviikkona olin hälytyskeskuksessa. Hälytyskeskuksessa työskentelee aina yksi henkilö ja heillä on kahdentoista tunnin vuorot. Olin tullut hieman kipeäksi, joten töiden jälkeen nukuin, jotta olo helpottaisi.

Loppuviikko/ End of the week

12.5.- 15.5.2016

Torstaina olin käräjäoikeudessa. Olin taas turvatarkastus hommissa ja kävimme parkkihallissa kirjoittamassa kaikki autot ylös, koska se kuului työhön. Juttelin siellä myös tuomareiden kanssa ja hekin olivat tosi mukavia. Työpäivän jälkeen menin kämpälle ja minua väsytti, joten nukuin vain. Illalla kävin kyllä kaupassa ostamassa ruokaa, mutta en tehnyt mitään ihmeellistä.

Perjantaina olin lääketieteellisessä yliopistossa. Siellä oli mukavaa ja joka kerta kun olin eri vartijan kanssa niin keskustelimme tosi paljon kuinka toiminta siellä eroaa Suomesta. Illalla lähdin suomalaisten kanssa iltaa.

Lauantaina nukuin pitkään, mutta lähdin slovenialaisen opiskelijan kanssa kahville ja kävelimme myös phorje vuorelle tai no puoleen väliin, sillä se oli todella korkea.

Sunnuntaina kävin suomalaisten kanssa kahvilla, mutta muuten vietin päivän kämpällä ja katselin suomalaisia ohjelmia.

Alkuviikko/ Start of the week

9.5.- 11.5.2015

Maanantaina menin taas hälytyskeskukseen, jossa työskenteli taas mukava vartija. Joimme aamulla kahvit ja juttelimme niitä näitä. Päivän aikana teknikko tuli korjaamaan hälytyskeskuksen laitteita, sillä niissä oli vähän vikaa. Työpäivän jälkeen menin kämpälle syömään ja sitten lähdimme kiertelemään kauppoja. Tuli shoppailtua paljon kaikenlaista.

Tiistaina menin aamulla toimistolle ja odotin siellä, jotta saisin tietää mitä tulen tekemään. Sitten minulle ilmoitettiin, että menen vasta illalla töihin. Joten päivällä yritin saada blogia hieman ajan tasalla ja tein matikan tehtäviä, jotka olivat jääneet. Menin kuudeksi töihin, josta lähdimme vartijan kanssa heti kiertämään kohteita.
Kävimme museossa tarkistamassa kaikki paikat, laittamassa hälytykset päälle ja sulkemassa ovet. Illan aikana suljimme myös hautausmaan portit. Illan aikana tuli myös pari hälytystä, joille menimme toisten vartijoiden kanssa. Ensimmäinen hälytys tuli yrityksestä, mutta siellä ei ollut mitään. Toinen hälytys tuli isosta omakotitalosta, mutta sielläkkään ei näkynyt mitään. Vuoro päättyi kello kaksitoista ja vartija vei minut kotiini.

Keskviikkona minulla oli vapaapäivä, kävin Europarkissa, etsimässä valmistujais mekkoa, mutta en löytänyt. Sen jälkeen kävin vielä yhden suomalaisen kanssa kahvilla.

Loppuviikko/ End of the week

5.5.- 8.5.2016

Torstaina olin myös suuremmassa käräjäoikeudessa. Käräjäoikeuden turvatarkastus poikkeaa hieman suomesta. Siellä pitää jättää puhelimet lokeroihin istunnon ajaksi. Turvatarkastuksia ei saa tehdä mies naiselle eikä toisinpäin, vaikka olisi lupakin. Illalla menimme syömään isolla porukalla muiden harjoittelijoiden kanssa, koska suurin osa oli lähdössä viikonloppuna takaisin omaan maahansa.

Perjantaina olin lääketieteellisessä yliopistossa. Siellä minua opasti sama mies, joka oli apunani jo ensimmäisessä työpaikassa, hän näytti minulle koko paikan. Se on respakohde, johon kuuluu mm. opastus ja neuvonta.
Illalla lähdimme ranskalaisten kanssa ulos. Tutustuin myös illan aikana suomalaisiin, jotka olivat myös tulleet työharjotteluun Sloveniaan.


Lauantaina menimme ranskalaisten kanssa ulos syömään. Menimme käymään yhden ranskalaistytön syntymäpäivillä ja lähdimme vielä viettämään iltaa,  koska oli heidän viimeinen viikonloppu Sloveniassa.

Sunnuntaina nukuin pitkään ja sunnuntaina ranskalaiset lähtivät takaisin Ranskaan. Oli hieman haikea olo ja oli outoa jäädä yksin. Olin kumminkin tutustunut hyvin heihin ja olin aika paljon heidän kanssa.

Alkuviikko/ Start of week

Maanantai oli myös kansallinen vapaapäivä, Maanantaina kävin ulkona syömässä ja kahvilla

Tiistaina olin hälytyskeskuksessa. Slovenian hälytyskeskustoiminta on hieman erilainen kuin suomessa. Jos tulee hälytys niin keskus soittaa ensin kohteeseen ja ottaa selvää tarvitaanko sinne vartijaa ja jos tarve on todellinen niin he lähettävät sinne vartijan.

Keskiviikkona olin kärjäoikeudessa. Mariborissa on kaksi ja tällä kertaa olin siellä suuremmassa. Siellä vartijat eivät puhuneet niin paljon englantia, joten tuomariksi opiskeleva mies näytti minulle rakennusta ja selitti tarkasti, missä on mitäkin. Vierailussa mielenkiintoisinta oli se, että vankila on samassa rakennuksessa kun käräjäoikeus ja kun istunto on alkamassa, saattaa olla että poliisit saattavat henkilöt vankilan läpi oikeussaliin.


tiistai 24. toukokuuta 2016

Viikonloppu/ Weekend

Viikonloppuna olin Emilien ja ruotsalaisten kanssa. Kävimme kahvilla sekä syömässä ja pelailimme pelejä. Muuten en tehnyt suurempaa, kiertelin kaupungilla ja kävin kaupoissa.